-
يكشنبه, ۴ آبان ۱۳۹۹، ۰۶:۳۸ ب.ظ
-
۷۰۷
به نام خدایی که هستی از اوست
موسیقی از مقوله ی زیبایی هاست و همه ی زیبایی ها از وجود مقدس خداوند که زیبایی مطلق است نشأت گرفته اند.
به همین دلیل موسیقی، موهبتی است الهی که باید در دل اهل ایمان و اعتقاد جایگزین شود، کسانی که به آن اعتقاد دارند و بر آن ارج مینهند.
از علل اولیه ی بوجود آمدن این وبلاگ، نشر موسیقی اصیل بود.
اصیل ؟؟؟
اگر بخواهیم این کلمه را تفسیر کنیم، یعنی موسیقی ایی که مانند هر چیز اصیلی دارای صفاتی باشد، که آن صفات بسیار ممتاز اند. مانند کسی که قصد سخنرانی دارد و برای این سخنرانی باید کلمات و دستور زبان و لحن مناسب و زبان بدن صحیح و چه و چه را برای تعریف سوژه مورد نظر بکار ببرد.
موسیقی ردیف دستگاهی، اگر صحیح اجرا شود، صحیح شنیده شود و صحیح آموخته شود، باعث تاثیرات مثبت و عمیقی در روح انسان خواهد شد؛
مانند گلستان سعدی که امکان ندارد کسی آن را بخواند و درک کند اما انسان والاتری نشود، چرا که سعدی فقط من باب نوشتن تحریر نکرده است، بلکه تجربیات خود را در اختیار ما گذارده.
یا همچون مثنوی، در داستان پادشاه و کنیزک حضرت مولانا میگویند: بشنوید ای دوستان این داستان خود حقیقت نقد حال ماست آن مولانا از تخیل خود نمی نویسد، بلکه سیر و سلوک خود را با ما در میان میگذارد.
موسیقی سنتی چیست ؟
اصطلاحا آنچه به نام موسیقی سنتی در زبان امروز ما رایج است، مجموعه ایی از گوشه ها و دستگاه ها و نغمه ها و آوازهایی که زنده یاد میرزا عبدالله جمع آوری کرده و آنچه در تهران نواخته میشده است .
و گرنه موسیقی ایران بزرگ، موسیقی محلی همه شهر ها و روستاهای ایران و سرزمین های پارسی گوی دارای فرهنگ مشترک، بعلاوه ردیف سنتی است .
هدف از نشر این قطعات توسط بنده حقیر آشنایی نسل امروز، علاقمندان، دوستداران و پژوهشگران با این موسیقی است تا بلکه با همراهی دیگران از غربت و انزوا نجات یابد.
در این سری مطالب و پست ها همانطور که تاکنون مشاهده کرده اید، سعی شده داستان های تاریخی و نماد هایی که بر اساس آنها قطعه ایی زاده شده، جمع آوری و خدمت هنر دوستان عزیز قرار گرفته شود .
اما همه قطعات داستانی ندارند یا اگر هم دارند دیگر پیدا نیست.
به همین جهت قطعات موسیقی را از جهت وجه تسمیه آنها با هم بررسی خواهیم کرد. که ریشه این اسامی از کجاست، عارفانه است یا عاشقانه، شاید هم مربوط به مکانی است ...
با من همراه باشید
سپاس گزارم از همراهی تک تک شما عزیزان
امیدوارم همیشه سبز باشید
س. امیری
پ.ن: قطعاتی که نواخته ام برای شنیدن بخشی از ردیف، گوشه ی پنجه شعری و قسمتی از رنگ شهر آشوب است در دستگاه شور .