-
پنجشنبه, ۲۶ تیر ۱۳۹۹، ۰۸:۰۳ ب.ظ
-
۳۸۵

نام کتاب : ملت عشق
نویسنده : الیف شافاک
مترجم : ارسلان فصیحی
ناشر : انتشارات ققنوس
خب دوستان نادیده من ،میدونم حتی دیدن اسم این کتاب به ذهنتون کلماتی مثل اوه بازم این، شوخی میکنی؟! یا هر چیز دیگه ایی بیاره .میدونم نقد ها و نظرات مثبت و منفی زیادی به این کتاب وارد شده و احتمالا همه مون راجع به موضوعش کم و بیش میدونیم .
این دوست پر سر و صدا مون قصه ی آشنای مولانا و شمسش و خانمی میانسال که به چیزی که باور نداشت، عشق ،دچار میشه رو برامون میگه .
من به اینکه چقدر از نظر تاریخی صحیحه یا نه کاری ندارم ،اما بنظرم خوندن قواعد صوفیانه شمس حتی برای یک بار ارزش خرج کردن چند لحظه از وقت با ارزشتون رو داره .
قواعد چهل گانه ی صوفی مسلکان :
((قاعده اول : کلماتی که برای توصیف پروردگار به کار میبریم، همچون آینه ایست که خود را در آن میبینیم .هنگامی که نام خدا را میشنوی ابتدا اگر موجودی ترسناک و شرم آور به ذهنت بیاید ،به این معناست که تو نیز بیشتر در ترس و شرم بسر میبری. اما اگر هنگامی که نام خدا را میشنوی ابتدا عشق و لطف و مهربانی به یادت بیاید ،به این معناست که این صفات وجود تو نیز فراوان است.))
((قاعده دوم : پیمودن راه حق کار دل است، نه کار عقل. راهنمایت همیشه دلت باشد، نه سری که بالای شانه هایت است. از کسانی باش که به نفس خود آگاهند، نه از کسانی که نفس خود را نادیده میگیرند.))
((قاعده سوم : قرآن را میتوان در چهار سطح خواند. سطح اول معنای ظاهری است. بعدی معنای باطنی است. سومی بطن بطن است. سطح چهارم چنان عمیق است که در وصف نمی گنجد.))
((قاعده چهارم : صفات خدا را میتوانی در هر ذره ی کائنات بیابی. چون او نه در مسجد و کلیسا و دیر و صومعه، بلکه هر آن همه جا هست. همان طور که کسی نیست که او را دیده و زنده مانده باشد، کسی هم نیست که او را دیده و مرده باشد. هرکه او را بیابد، تا ابد نزدش میماند.))